- ویروسهای کرونا چه هستند؟
ویروسهای کرونا گروه بزرگی از ویروسها هستند که میتوانند حیوانات و انسانها را آلوده کنند و باعث بروز ناراحتیهای تنفسی شوند؛ این ناراحتیها ممکن است به اندازه سرماخوردگی خفیف یا به اندازه ذات الریه شدید باشند. در موارد نادر، ویروسهای کرونای حیوانی، انسانها را آلوده میکنند و سپس بین آنها سرایت پیدا میکنند. شاید ویروس SARS (نشانگان تنفسی حاد) در سال 2002 الی 2003 را به خاطر بیاورید؛ این ویروس نمونهای از ویروس کرونا بود که از حیوانات به انسان منتقل شد. یکی دیگر از موارد مهم و جدیدتر نژاد ویروس کرونا MERS (نشانگان تنفسی خاورمیانه) نام دارد که در سال 2012 در خاورمیانه کشف شد و به گفته دانشمندان این ویروس ابتدا از شتر به انسان انتقال پیدا کرده است.
- ویروس کرونا چگونه سرایت پیدا میکند؟
این ویروس معمولاً ازطریق سرفه و عطسه، تماس شخصی با فرد آلوده یا لمس کردن سطوح آلوده و پس از آن لمس دهان، بینی و چشمها در بین افراد سرایت میکند.
- افراد چگونه میتوانند از سرایت این بیماری پیشگیری کنند؟
«مراکز کنترل بیماری و پیشگیری از بیماری» (CDC) روشهای بهداشتی صحیح زبر را توصیه میکنند: ازجمله شستشوی مکرر دست، مصرف مایعات، سرفه کردن در قسمت داخلی آرنج یا دستمال کاغذی و ماندن در خانه در صورت احساس بیماری. بهعلاوه، توصیه میکنیم که حتی وقتی بیمار نیستید در خانه بمانید، مگر اینکه واقعاً لازم باشد بیرون بروید، و حفظ فاصله در جوامع را رعایت کنید (حداقل شش فوت از دیگران فاصله بگیرید).
- علائم بیماری ویروس کرونای جدید (کووید-19) چیست؟
CDC یادآور میشود که علائم ویروس کرونای جدید شامل «تب و علائم بیماری دستگاه تنفسی تحتانی (مثل سرفه، مشکل در تنفس) است.» از تماس با شخصی که مشکوک به ابتلا به ویروس است، خودداری کنید.
- آیا کووید-19 قابل درمان است؟
هیچ واکسنی وجود ندارد و از آنجایی که ویروس است، آنتیبیوتیکها هم روی آن تأثیری ندارند. ارائهدهندگان مراقبت بهداشتی بدون اینکه درمان خاصی وجود داشته باشد، عموماً اقدام به معالجه علائم و ایجاد احساس راحتی بیشتر در بیمار میکنند.
- در صورت داشتن چه علائمی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر شما یا فرزندتان تب، سرفه یا مشکلی در تنفس دارید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. اگر مشکوک به کووید-19 هستید، پیش از ویزیت با پزشک یا بخش اورژانس تماس بگیرید تا این مرکز اطمینان حاصل کند که شما در صورت ابتلا به این ویروس، شخص دیگری را در معرض خطر ویروس قرار نمیدهید.
- کدام کشورها در مقابله با کرونا تا اینجا موفق بودهاند و چرا؟
کره جنوبی
کره جنوبی به دلیل تجربهاش در سال ۲۰۱۵ با ویروس مرس، دست به اصلاحاتی اساسی در سیستم درمانی کشور زد. در جریان این اصلاحات برای نمونه به صدور مجوز برای تست ویروس سرعت بخشیده شد. به این ترتیب کره جنوبی موفق شد به موقع در بحران کرونا تا آنجا که امکان داشت، شمار زیادی از مبتلایان را ردیابی کند و با شناسایی دایره افرادی که با فرد مبتلا در ارتباط بودهاند، آنها را به موقع برای جلوگیری از پخش بیشتر ویروس قرنطینه کند.
از سوی دیگر در کره جنوبی اپلیکیشن هایی برای گوشیهای هوشمند طراحی شده که نشان میدهند، افراد آلوده در چه نقاطی رفت و آمد داشتهاند. به این ترتیب ساکنان این مناطق از این مسئله که میتوانند به طور بالقوه به این ویروس آلوده شده باشند، آگاه میشوند.
جالب اینجاست که کره جنوبی تا کنون مقررات منع رفت و آمد در هیچ نقطه از کشور وضع نکرده است. در حال حاضر در کره جنوبی ۵۰ ایستگاه “درایو این” Drive-In-Station وجود دارد که شهروندان میتوانند با توقف در این ایستگاهها به طور رایگان تست کرونا انجام دهند. در این کشور اگر فردی که ابتلای او به کرونا تأیید شده است، قرنطینه را ترک کند، جریمهی سنگینی در انتظارش خواهد بود.
یک پدیده عجیب هم البته در کره جنوبی وجود داشت؛ یک بیمار به اصطلاح “سوپرپخشکننده ویروس” که از اعضای یکی از فرقههای مسیحی بود، صدها عضو را در زمان کوتاهی به ویروس کرونا آلوده کرده بود و با مشخص شدن آلودگی او و دایره ارتباطاتش، زنجیره انتقال کرونا در همان ابتدا به راحتی ردیابی و در این نقطه قطع شد. اما در این میان اوضاع در کره جنوبی هم تغییر کرده است. در ۲۰ درصد از کل موارد ابتلا دیگر نمیتوان از تشخیص نقطه آغازین یا کانون شیوع سخن گفت؛ شیوع کرونا در کره جنوبی هم در حال حاضر پخش و پراکنده و غیرمتمرکز است.
تایوان
تایوان از اواخر ماه ژانویه دست به تدابیری برای مقابله با شیوع کرونا زد؛ متوقف کردن سفرها و پروازها ابتدا از مبدأ ووهان (کانون شروع شیوع کرونا در چین) به تایوان و سپس از تمامی نقاط چین به تایوان، از جمله این تدابیر بود. در آغاز ماه فوریه در برابر هر ساختمان دولتی گروهی برای اندازهگیری درجه حرارت شهروندان مستقر شدند. مقررات سختگیرانه بهداشتی و دستورالعملهای گسترده در مورد قرنطینه افرادی که وارد کشور میشدند از جمله تدابیر دیگری بود که تایوان نسبت به کشورهای دیگر، به موقع وضع و اجرا کرد.
از دیگر اقدامات تایوان میتوان به افزایش تولید اقلام و کالاهای بهداشتی و پزشکی با هماهنگیهای مرکزیت داده شده اشاره کرد.
در تایوان هم اما حکومت از تجربه گذشته خود بسیار آموخته است؛ ۱۷ سال پیش ویروس سارس در این کشور شیوع پیدا کرد و در تایپه، پایتخت تایوان ماهها وضعیت اضطراری حاکم بود. با شروع پاندمی کرونا، تایوان راه پیشگیری زودهنگام را برگزید؛ خارجیان واردشونده به کشور موظف به تشریح و اثبات مسیر سفر خود شدند. این گام از جمله با اپلیکیشن های ویژه قابل اجراست. تایوان در حال حاضر مقررات ۱۴ روز قرنطینه را اجرا میکند و ورود شهروندان چینی به این کشور را ممنوع کرده است.
سنگاپور
با انتشار خبر شیوع کرونا در کشورهای همسایه، سنگاپور سریعا واکنش نشان داد و کنترلهای مرزی را تشدید کرد و محدودیتهایی برای مسافران اعمال کرد. در فرودگاههای سنگاپور، دفاتر کاری، سینماها و مراکز خرید حرارت بدن مسافران و شهروندان اندازهگیری میشد.
از ۲۳ ماه مارس تاکنون، دولت سنگاپور سفر به این کشور و از طریق این کشور را ممنوع کرده است. چکاپ شهروندان و اقدامات احتیاطی چون فرستادن شهروندان مشکوک به کرونا به قرنطینه از جمله تدابیری بود که سنگاپور به کمک آنها با کرونا مقابله کرد.
در این کشور شهروندان همچنین میتوانند از اپلیکیشنی بر روی گوشیهای همراه خود استفاده کنند که با استفاده از آن میتوان پی برد، چه کسی بیش از نیم ساعت در فاصله کمتر از دو متری فردی مبتلا ایستاده یا به سر برده است. ویروس شناس آلمانی، دروستن اما بر این باور است که استفاده از چنین روشهایی در آلمان شدنی نیست.
- آیا گروههای خونی خاص با خطر کووید ۱۹ ارتباط دارند؟
یک مطالعه مقدماتی جدید، ارتباط بین گروههای خونی خاص و افزایش یا کاهش احتمال بستری شدن با کووید ۱۹ را نشان داده است.
به گزارش مدیکالنیوزتودی و به گفته نویسندگان این مطالعه، افراد دارای گروه خونی A ممکن است بیشتر از افراد با گروههای خونی دیگر در معرض خطر باشند.
محققان چینی با بررسی بیش از دو هزار و ۱۷۳ فرد بستری مبتلا به کووید ۱۹ اعلام کردند که نسبت افراد دارای گروه خونی A در بین گروههای بستری شده با کووید ۱۹ به طور قابل توجهی بالاتر از جمعیت عمومی است.
آنها همچنین دریافتند که نسبت افراد دارای گروه خونی O در بین بستری شدهها به طور قابل توجهی پایینتر از جمعیت عمومی است.
البته این تیم تحقیقاتی فقط به دادههایی از افرادی که علائم آنها شدید بوده و نیاز به بستری داشتهاند، بسنده کرده نه کسانی که دارای علائم خفیفی بودند و در خانه نیاز به مراقبت داشتند. همچنین به گفته محققان افراد دارای گروه خونی A نباید نگران باشند زیرا نتایج این مطالعه اولیه است. اما اگر تحقیقات بیشتر یافتههای این مطالعه را تأیید کند، میتواند به متخصصان پزشکی در شناسایی افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند و نیاز به بستری در اثر عفونت با ویروس جدید را دارند، کمک کند.
دریافت واقعیتهای مربوط به کووید ۱۹ از طریق واتساپ
سازمان جهانی بهداشت قصد دارد از طریق رسانههای اجتماعی از جمله واتس اپ، از مردم جهان در برابر عفونت کووید۱۹ محافظت کند.
این سازمان در بیانیه رسمی در وب سایتهای خود اعلام کرده است: از آنجا که قریب به دو میلیارد نفر در سراسر جهان به پیامرسان واتس اپ دسترسی دارند، سازمان جهانی بهداشت از طریق ساخت چتبات در واتساپ قادر است به طور ۲۴ ساعته اطلاعات و آخرین اخبار مرتبط با ویروس کرونا و همچنین روشهای پیشگیری از ابتلا به این عفونت را به طور مستقیم در اختیار مردم، کادر درمان و رهبران دولتها قرار دهد.
کاربران پیامرسان واتساپ میتوانند از طریق تایپ کلمه Hi به شماره ۰۰۴۱۲۲۵۰۱۷۶۵۵ به این چت بات متصل شوند.
خدمات سازمان جهانی بهداشت از طریق این چت بات فعلا به زبان انگلیسی بوده و در آینده نزدیک زبانهای چینی، فرانسوی، اسپانیایی و عربی به آن اضافه میشود.
افراط در نوشیدن الکل، سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند
متخصصان کلینیک مایو هشدار دادهاند که نوشیدن زیاد الکل سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و شما را مستعد ابتلا به بیماری میکند.
به گزارش اینسایدر؛ نوشیدن الکل در حد اعتدال به طور کلی بیخطر بوده و احتمالا باعث ضعف قابل توجه سیستم ایمنی بدن نمیشود. اما اگر میخواهید از بیماری پیشگیری کنید، از نوشیدن زیاد الکل خودداری کرده و در صورت بیمار شدن، هرگز سراغ آن نروید.
وظیفه سیستم ایمنی، دفاع از بدن در برابر باکتریها و ویروسهای مضر است. اما درست مانند یک ماهیچه، این سیستم میتواند ضعیف شود. عادات ناسالم مانند استرس، استعمال سیگار یا نوشیدن الکل میتواند کار سیستم ایمنی برای مبارزه با عفونتها را سختتر کند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC) نوشیدن بیش از حد را اینطور تعریف می کند: نوشیدن برای هشت بار یا بیشتر در هفته برای زنان و ۱۵ بار یا بیشتر در همان دوره زمانی برای مردان.
الکل ترکیب میکروبیوم روده شما را تغییر میدهد و بر توانایی میکروارگانیسمها در پشتیبانی از سیستم ایمنی بدن شما تأثیر میگذارد. علاوه بر این، افراط در مصرف الکل، با ذاتالریه و سایر بیماریهای ریوی مرتبط بوده و همچنین میتواند منجر به طیف گستردهای از مشکلات سلامتی، از جمله فشار خون بالا و بیماریهای قلبی، بیماری کبد و افزایش خطر ابتلا به سرطان شود.
مراقب باشید و این نکته را فراموش نکنید که مصرف متوسط یعنی یک نوشیدنی در روز برای زنان و دو نوشیدنی در روز برای مردان.
برخی از افراد نیز به هیچوجه نباید الکل بنوشند. افرادی مانند زنان باردار، افرادی که اختلال سوء مصرف الکل دارند یا داروهایی مصرف میکنند که با الکل تداخل دارند، مبتلایان به بیماری کبد یا هپاتیت.
آخرین آمار کرونا
آمار سراسر جهان
تاریخ بروزرسانی 1399/01/27 09:33:07
1,999,994 نفر
مجموع مبتلایان
484,573 نفر
مجموع بهبود یافتگان
126,753 نفر
مجموع جانباختگان
- .دوره نهفتگی (کمون ) کووید 19 چه مدت زمانی طول میکشد؟
“دوره نهفتگی ” به معنی زمان ابتلا به ویروس و شروع علائم بیماری است. بیشترین تخمین این دوره برای 19‐COVID از 14 -1 روز است.
- آیا این ویروس تنها بزرگسالان را تحت تاثیر قرار میدهد یا کودکان و افراد جوان هم مستعد ابتلا هستند ؟
این ویروس همه سنین را هدف قرار میدهد البته افراد بزرگسال و کسانی که دارای بیماریهای زمینه ای مثل دیابت ، بیماریهای قلبی ، آسم ، بانوان باردار ، کسانی که به هر دلیلی سیستم ایمنی ضعیف دارند ، افرادی که کورتون مصرف میکنند ، شیمی درمانی میشوند و … بیشتر آسیب پذیر هستند
#آموزش_تست_اپلیکیشن
#تست_اپلیکیشن
#تست_نرم_افزار
#تست_اپ_اندروید
#تست_اپ_آی_او_اس
#ویروس_کرونا
#کرونا
#علائم_ویروس_کرونا
#علائم_کرونا
#راه_تشخیص_کرونا
#تست_کرونا
#گروه_خونی
#ماسک_الکل
#Covid_19