در ابتدا این سوال را مطرح کنیم که تست جعبه سفید چیست؟
نام جعبه سفید این استراتژی به نوعی نمادین میباشد، فقط در جهت هماهنگی با جعبه سیاه و حس تضاد به چنین اسمی معروف است، در غیر اینصورت باید آن را جعبه شفاف یا شیشهای نامید (Transparent-Box Testing Strategy). این استراتژی یکی از روشهای برجسته طراحی موارد تست یا آزمون نرمافزار است که هدف اصلی آن بررسی منطق درونی نرمافزار است. در واقع طی این تست روال منطقی برنامه دنبال خواهد شد. در استراتژی جعبه سفید جزئیات نرمافزار مانند کدهای منبع، مستندات طراحی و… را درون یک جعبه شیشهای گذاشتهایم، بدینصورت که میتوان محتویات داخل آن را مشاهده و از نحوه عملکرد آن آگاه شد.
افرادی که این استراتژی را پیاده سازی میکنند معمولا اعضای تیم توسعه و تیم مستقل تست هستند. این افراد توسط این استراتژی به منطق درونی و ساختار طراحی و کدنویسی نرمافزار احاطه خواهند داشت. وقتی از مستندات و جزئیات دقیق یک محصول نرمافزاری آگاه باشیم، قاعدتا از نحوه پیاده سازی آن هم آگاه خواهیم بود. بنابراین فرد یا تیم مورد نظر با آگاهی کامل از ریز جزئیات نرمافزار به بررسی آن میپردازد.
هدف از تست جعبه سفید:
اهدافی که از این استراتژی دنبال میشوند عبارتند از:
- بررسی حفرههای امنیتی
- بررسی مسیرهای مسدود یا ناقص
- بررسی ساختار پیادهسازی شده با مستندات تهیه شده
- بررسی خروجیهای مورد انتظار
- بررسی تمامی حلقهها و شروط آنها
- بررسی خط به خط کد برنامه و یا هر بخشی از آن و پوشش تست ۱۰۰ درصد
- و بالاتر و برتر از همه این اهداف، میتوان گفت بررسی مراحل در STLC (چرخه توسعه تست نرم افزار) که اشاره به تست واحد(Unit Testing)، تست یکپارچهسازی (Integration Testing) و تست سیستم (System Testing) داشت.
#آموزش_تست_اپلیکیشن
#تست_اپلیکیشن
#تست_نرم_افزار
#تست_اپ_اندروید
#تست_اپ_آی_او_اس